Archiwum dla IODO

Klauzula informacyjna a ewidencja wejść i wyjść

Klauzula informacyjna a ewidencja wejść i wyjść

  • 30 maja 2019
  • Anna Sowa
  • Możliwość komentowania Klauzula informacyjna a ewidencja wejść i wyjść została wyłączona

Wypełnienie obowiązku informacyjnego jest jednym z najważniejszych zadań administratora danych, wynikających z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich…

KONTROLE URZĘDU OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH (UODO) I POWIATOWEJ INSPEKCJI PRACY (PIP) A MONITORNIG ZAKŁADU PRACY. Gdzie w tym wszystkim jest RODO?

KONTROLE URZĘDU OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH (UODO) I POWIATOWEJ INSPEKCJI PRACY (PIP) A MONITORNIG ZAKŁADU PRACY. Gdzie w tym wszystkim jest RODO?

  • 31 października 2018
  • Karolina Jablkowska
  • Możliwość komentowania KONTROLE URZĘDU OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH (UODO) I POWIATOWEJ INSPEKCJI PRACY (PIP) A MONITORNIG ZAKŁADU PRACY. Gdzie w tym wszystkim jest RODO? została wyłączona

Jak już zapewne każdy z nas wie RODO to rozporządzenie unijne o ochronie danych osobowych, które weszło w życie 25 maja 2018r. i można powiedzieć, że dokonało rewolucji w systemie prawnym, co da się zauważyć na wszystkich płaszczyznach, które dotyczą…

RODO – zwięzły poradnik dla przedsiębiorcy

RODO – zwięzły poradnik dla przedsiębiorcy

  • 19 września 2018
  • Kancelaria JHC Adwokaci
  • Możliwość komentowania RODO – zwięzły poradnik dla przedsiębiorcy została wyłączona

Czym jest RODO? RODO to rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku, w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE….